Ρίγανη – Αντιφλεγμονώδες, αναλγητικό, αντιμικροβιακό

Ρίγανη – Αντιφλεγμονώδες, αναλγητικό, αντιμικροβιακό

Η Ρίγανη είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιμικροβιακά και αντιοξειδωτικά βότανα. Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν τα αιθέρια έλαια και τα συστατικά της, θυμόλη και καρβακρόλη, μπορούν να βοηθήσουν στην αναστολή της ανάπτυξης βακτηρίων, ιών, παρασίτων και μυκήτων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προκαλούν τροφιμογενείς λοιμώξεις.
Οι δύο αυτές φαινόλες, καρβακρόλη και θυμόλη, είναι υπεύθυνες και για την αναλγητική, τονωτική και αντιφλεγμονώδη ιδιότητα της Ρίγανης. Η ρίγανη σκοτώνει τα μικρόβια με τον ίδιο περίπου τρόπο που το κάνουν τα αντιβιοτικά όπως η πενικιλίνη, η στρεπτομυκίνη και η βανκομυκίνη. Επιπλέον, το έλαιο της ρίγανης αναστέλλει την ανάπτυξη των ζυμομυκήτων, συμπεριλαμβανομένου του candida albicans, που μπορεί να προκαλέσει κολπίτιδα ή στοματικές λοιμώξεις. Η ρίγανη έχει επίσης ισχυρή δράση κατά του βήχα, της ρινικής καταρροής και γενικά των παθήσεων των αναπνευστικών οδών. Δρα επίσης ως ισχυρό αντιοξειδωτικό και προστατευτικό του οργανισμού.
Θεωρείται η απόλυτη απάντηση της Ιατρικής Αρωματοθεραπείας στα Αντιβιοτικά και τις Ιώσεις δρώντας προληπτικά ως εμβόλιο και ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού. Εξουδετερώνει το 98% των παθογόνων μικροοργανισμών (ιοί, μικρόβια, μύκητες, παράσιτα), ενώ δεν δημιουργεί ανθεκτικά στελέχη και σέβεται και αποκαθιστά την χλωρίδα του σώματος – δεν προκαλεί μυκητιάσεις. (Συστατικό του Olivaxin Pro)